Elon Musk është në rrugën e duhur për t’u bërë personi i tretë më i pasur në botë

Elon Musk është në rrugën e duhur për t’u bërë personi i tretë më i pasur në botë

Pasuria personale e Elon Musk u rrit me 15 miliardë dollarë të hënën pasi Tesla mori një vend në indeksin S&P 500. Ai është në rrugën e duhur për t’u bërë personi i tretë më i pasur në botë, duke tejkaluar edhe CEO e Facebook Mark Zuckerberg.

Çmimi i aksioneve të prodhuesit të automjeteve, i cili u mbyll me 408,09 dollarë të hënën, u rrit me 14% në tregtinë pas orëve kur u njoftua përfshirja e Tesla-s në indeks.

Musk, i cili është CEO i Tesla dhe SpaceX, pa që vlera e tij neto u rrit në 117.5 miliardë dollarë që nga e hëna në mbrëmje, sipas Indeksit të Miliarderëve Bloomberg. Fitimi i tij i përgjithshëm prej 90 miliardë dollarësh këtë vit ka qenë më i larti midis të gjithë listës me 500 miliarderë.

Zgjerimi i fundit në pasurinë e tij do të thotë se ai do të kapërcente Zuckerberg, i cili ka një vlerë neto prej 106 miliardë dollarësh./Insajderi.com

Business Insider