Elon Musk hedh në treg prototipin e Starship

Elon Musk hedh në treg prototipin e Starship

Sipërmarrësi amerikan Elon Musk ka hedhur në treg prototipin e fundit të automjetit të tij Starship nga Texas.

E koduar me emrin SN8, raketa e papërkulur u largua nga struktura R&D e Boca Chica në atë që ishte faturuar si një fluturim i shkurtër në 12.5 km.

Automjeti i gjatë 50 metra u rrëzua gjatë prekjes, por Z. Musk ishte i kënaqur me sa arriti shëtitja në provë.

Para fluturimit, miliarderi i teknologjisë kishte zbehur pritjet, duke paralajmëruar fansat e tij se kishte ndonjë fatkeqësi të mundshme.

Sidoqoftë, Musk shpreson shumë tek Starship kur të zhvillohet plotësisht. Ai thotë se është e ardhmja për kompaninë e tij SpaceX.

Starship do të nisë njerëzit dhe ngarkesat në orbit dhe sipërmarrësi gjithashtu parashikon që automjeti të udhëtojë në Hënë dhe Mars.

CEO i SpaceX vlerësoi ekipin e tij, duke shtuar se demonstrata kishte marrë “të gjitha të dhënat që na duheshin”.

“Mars, ja ku jemi duke ardhur!” ai shkroi në Twitter./Insajderi.com

BBC News