“Evropa ka humbur ndaj islamit radikal”

“Evropa ka humbur ndaj islamit radikal”

Lideri i komunitetit hebre në Barcelonë u ka bërë thirrje hebrenjve të zhvendosen në Izrael sepse Evropa ka humbur ndaj islamit radikal.

Rabini Mein Bar-Hen i ka nxitur hebrenjtë gjatë fjalimeve të tij predikuese të ikin nga Spanja, të cilën e ka cilësuar si çerdhe të terrorit islamik për tërë Evropën, shkruan Express.

Paralajmërimi i rabinit erdhi pas një sulmi terrorist në Barcelonë, ku u vranë 13 persona dhe u plagosen 120 të tjerë, i cili u përcoll nga një sulm tjetër pas pak orëve, ku u vra një person dhe u plagosen disa të tjerë në qytetin buzë detit, Cambrils.

ISIS e ka marrë përgjegjësinë për të dy sulmet, për të cilat autoritetet spanjolle besojnë se ishin vepër e një qelize të madhe terroriste që po planifikonte sulme për një kohë të gjatë