Evropa preferon Joe Biden para Donald Trump

Evropa preferon Joe Biden para Donald Trump

Amerika është në prag të zgjedhjeve presidenciale, ku po zhvillohet një garë ne mes Donald Trump, që kërkon mandatin e dytë në krye të “Shtëpisë së Bardhë” dhe Joe Biden, që kërkon t’a rrëzojë atë.

Këto zgjedhje, kanë ndikim në gjithë botën, prandaj edhe këto zgjedhje, janë kryefjala e politikave të jashtëm në shumicën e shteteve të botës, marrë parasysh impaktin që do të shkaktojnë këto zgjedhje dhe fituesi i tyre.

Në Evropë e kanë ndarë mendjen – Joe Biden, është bindshëm kandidati i preferuar i tyre, kundrejt Donald Trump, që nuk ka qenë i pëlqyer në shumicën e këtyre shteteve edhe në zgjedhjet e para.

Në një sondazh të bërë nëpër Evropë, del se 82% e evropianëve, e përkrahin Joe Biden dhe luten për fitoren e tij, ndërsa 18% janë rreshtuar nga presidenti aktual, Donald Trump.

Zgjedhjet do të mbahen me 3 nëntor dhe kandidati nga radhët e Demokratëve, Joe Biden, është duke u cilësuar favorit edhe në sondazhe edhe në analiza të ekspertëve të zgjedhjeve në Amerikë dhe kudo në botë./Insajderi.com.a