Facebook bllokon mijëra përdorues nga qasja në lajme brenda platformës

Facebook bllokon mijëra përdorues nga qasja në lajme brenda platformës

Facebook ka bllokuar përdoruesit australianë nga ndarja ose shikimi i përmbajtjes së lajmeve në platformë, duke shkaktuar shumë alarm mbi qasjen e publikut në informacionin kryesor.

Kjo vjen në përgjigje të një ligji të propozuar i cili do t’i bënte gjigantët e teknologjisë të paguajnë për përmbajtjen e lajmeve në platformat e tyre.

Australianët të enjten u zgjuan për të zbuluar se faqet në Facebook të të gjitha faqeve lokale dhe globale të lajmeve ishin të padisponueshme.

Disa faqe qeveritare të shëndetit dhe urgjencës u bllokuan gjithashtu – diçka që Facebook më vonë pohoi se ishte një gabim, raporton BBC.

Qeveria Australiane ka kritikuar ashpër masën, duke thënë se ajo demonstronte “fuqinë e jashtëzakonshme të tregut të këtyre gjigandëve dixhitalë socialë”.

Thesari Josh Frydenberg tha se ndalimi i informacionit të lajmeve kishte një “ndikim të madh në komunitet”. Rreth 17 milion Australianë vizitojnë faqen e mediave sociale çdo muaj. /Insajderi.com