Facebook do të bllokojë reklamat politike në javën e fundit para zgjedhjeve presidenciale të SHBA

Facebook do të bllokojë reklamat politike në javën e fundit para zgjedhjeve presidenciale të SHBA

Facebook do të bllokojë reklamat e reja politike në javën e fundit para zgjedhjeve presidenciale në SHBA, njoftoi rrjeti social të enjten, njofton Insajderi.

Masa u njoftua në një postim në Facebook nga CEO i kompanisë, Mark Zuckerberg.

“Ne do të bllokojmë reklama të reja politike gjatë javës së fundit të fushatës,” shkroi Zuckerberg.

“Reklamuesit do të jenë në gjendje të vazhdojnë të shfaqin reklama që ata filluan të shfaqen para javës së fundit dhe të rregullojnë targetimin për ato reklama, por ato reklama do të publikohen tashmë në mënyrë transparente në Bibliotekën tonë të Reklamave në mënyrë që çdokush, duke përfshirë kontrollorët e fakteve dhe gazetarët, të mund t’i shqyrtojë me kujdes ato. ”

Masa është pjesë e përpjekjes së Facebook për të ndaluar keqinformimin përpara zgjedhjeve të 3 nëntorit. Facebook, i cili kishte 2.7 miliardë përdorues aktivë në muaj në fund të tremujorit të tij të dytë, është mbyllur në një betejë të gjatë për të ndaluar të ashtuquajturat lajme të rreme. /Insajderi.com