Fakte që nuk i dini rreth burgut më të famshëm, Alcatraz

Fakte që nuk i dini rreth burgut më të famshëm, Alcatraz

Në orën 9:40 të mëngjesit të 11 gushtit 1934, grupi i parë i të burgosurve  mbërriti në Alcatraz . Në total ata ishin 137 persona dhe ky burg shumë shpejt u bë më famëkeqi.

Për dekada të tëra, ajo njihej si vendi i një prej burgjeve federale më të pafalshme në vend.

Por Ishulli Alcatraz i Gjirit të San Francisko ka një histori që shkon përtej asaj që njihet si komuna kriminale. Shikoni disa fakte në lidhje me origjinën e këtij burgu shumë të dëgjuar.