Fauci thotë se planifikimi i dasmave dhe ahengjeve për vitin 2022 është ‘një bast mjaft i mirë’

Fauci thotë se planifikimi i dasmave dhe ahengjeve për vitin 2022 është ‘një bast mjaft i mirë’

Dr. Anthony Fauci nuk mendon se largimi i Coronavirus-it do të jetë e lehtë.

“Nuk mendoj se do ta zhdukim atë,” tha ai për Insider rgjatë një interviste të mërkurën, transmeton Insajderi.

Akoma, ai shpreson që brenda 18 muajsh ose më pak, më e keqja e katastrofës globale të virusit do të jetë pas nesh – për sa kohë që vaksinat shpërndahen gjerësisht dhe njerëzit vazhdimisht u përmbahen masave të distancimit shoqëror, larjes së duarve dhe maskimit.

“Ne nuk mund ta eliminojmë plotësisht, por nëse e arrini në një nivel kaq të ulët dhe mjaft njerëz mbrohen – ose nga një vaksinë ose duke qenë infektuar më parë – atëherë do të zhvilloni një shkallë të imunitetit të tufës nuk do të kemi shpërthime”, tha ai.

Pra, nëse po shtyni me durim një martesë, një mbledhje ditëlindjesh ose pushime deri në pranverën ose verën e vitit 2022, mjeku është në anën tuaj.

“Unë mendoj se kjo është mjaft e arsyeshme,” tha Fauci. “Nëse krijojmë një vaksinë dhe zbatojmë masa të shëndetit publik, mendoj se mund të jetë edhe më shpejt se kaq. Por 2022, mendoj se është një bast mjaft i mirë”. /Insajderi.com