Fillon epokë e re për Britaninë e Madhe

Fillon epokë e re për Britaninë e Madhe

Një epokë e re ka filluar për Britaninë e Madhe pasi ajo përfundoi ndarjen e saj zyrtare nga Bashkimi Evropian.

Britania e Madhe u ndal së ndjekuri ndjekur e BE-së nga  ora 23:00 e 31 dhjetorit, pasi marrëveshjet e zëvendësimit për udhëtimin, tregtinë, imigracionin dhe bashkëpunimin e sigurisë hynë në fuqi, raporton BBC.

Kryeminitri britanik, Boris Johnson, tha se vend e tij kishte “liri në duart tona” dhe aftësinë për t’i bërë gjërat “ndryshe dhe më mirë” tani se procesi i gjatë i Brexit kishte mbaruar.

Por kundërshtarët e largimit nga BE thonë se vendi do të jetë më keq sesa brenda unionit evropian. /Insajderi.com