Fotografia që trishton botën: Koala pi ujë në rrugë

Zjarret australiane janë ngadalësuar, por me siguri po vihen nën kontroll. Por megjithatë, ne duhet të jemi të vetëdijshëm për faktin se zona të mëdha janë akoma nën zjarr dhe situata do të vazhdojë për ca kohë.

Fotografia që trishton botën: Koala pi ujë në rrugë

Natyra dhe kafshët janë në një gjendje kaosi të plotë. Shumë prej tyre janë larg nga vendbanimet e tyre natyrore, disa janë në rezervate dhe strehimore, dhe disa ende janë duke pritur për ndihmë dhe menaxhim të tyre.

Një skenë e tillë është xhiruar nga Pamela Schramm, e cila me familjen e saj hasi në një skenë që i theu zemrën. Në mes të rrugës së ngjeshur, ata vunë re një koalë që zbret nga një pemë dhe dolën për t’u freskuar pas shiut.

Pellgje nga të cilat pinte ishin shumë të vogla, dhe kur Schramm iu afrua asaj për të parë nëse ishte plagosur, kafsha ishte akoma e mbërthyer në tokë.

Për fat të mirë, koala nuk pati lëndime ose djegie, dhe përfundimisht u tërhoq nga rruga dhe u ngjit në një pemë. Schramm e ndau këtë fotografi në rrjetet e saj sociale dhe u bëri thirrje shoferëve të bëjnë kujdes.

“Ju lutemi kini kujdes. Kafshët dalin në rrugë për të pirë ujë. Është e trishtueshme dhe e dhimbshme t’i shikosh ata të mbytur, “shkruan Schramm, duke kujtuar se mbi 150,000 kafshë vriten në rrugë çdo vit dhe Australia me siguri nuk ka nevojë për gjëra të tilla në këtë kohë emergjente.