Fotot e draftit origjinal të “Deklaratës së Pavarësisë” nga Thomas Jefferson

Fotot e draftit origjinal të “Deklaratës së Pavarësisë” nga Thomas Jefferson

Drafti origjinal i Deklaratës së Pavarësisë nga Thomas Jefferson, shkruar në qershor 1776, përfshin dhjetëra botime nga figura historike, përfshirë John Adams dhe Benjamin Franklin. Biblioteka e Kongresit ka bërë skanime të mikrofilmave me rezolucion të lartë të dokumentit në dispozicion në internet, shkruan FoxNews, transmeton Insajderi.

Kongresi caktoi një komitet për të hartuar deklaratën në 11 qershor 1776. Ai përfshinte Jefferson, Franklin dhe Adams së bashku me Roger Sherman dhe Robert Livingston. Jefferson më parë kishte hartuar Kushtetutën e Virxhinias në maj të atij viti, dhe historianët thonë se shkrimet e hershme ndikuan në Deklaratën e Pavarësisë.

This vintage image features the Signing of the Declaration of Independence.

Hartuesit bënë 86 ndryshime në dorëshkrimin fillestar, sipas Bibliotekës së Kongresit. Versioni i hershëm tregon që një prej redaktimeve shtoi frazën ikonike, “Ne i konsiderojmë këto të vërteta të jenë të qarta”, të cilat fillimisht ishin, “Ne i konsiderojmë këto të vërteta të jenë të shenjta dhe të pamohueshme.”

Më poshtë gjeni fotot origjinale. /Insajderi.com