Franca, Italia dhe Spanja ndalojnë përdorimin e vaksinës AstraZeneca

Franca, Italia dhe Spanja ndalojnë përdorimin e vaksinës AstraZeneca

Gjermania, Franca, Italia dhe Spanja kanë pezulluar përdorimin e vaksinës COVID-19 të AstraZeneca pas disa raporteve të mpiksjes së gjakut tek njerëzit që morën në Evropë, transmeton Insajderi.

Vala e pezullimeve të hënën erdhi pasi një numër vendesh të tjera, kryesisht në Evropë, ndaluan shpërndarjen e tyre në fund të javës së kaluar, raporton Al Jazeera.

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka mbështetur përdorimin e vaksinës dhe tha se nuk ka parë asnjë provë që goditja kishte shkaktuar mpiksjen.

Agjencia e Shëndetësisë e Kombeve të Bashkuara po shqyrton raportet në lidhje me pushkatimin dhe u kërkoi vendeve të mos ndërpresin vaksinimet, pasi shkencëtari i saj i lartë tha se njerëzit nuk duhet të panikojnë.

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) tha në një deklaratë se nuk ka gjetur ndonjë provë të lidhjeve midis rasteve të raportuara të trombozës dhe goditjes AstraZeneca, duke thënë se përfitimet e goditjes tejkalojnë rreziqet dhe ishte e sigurt për t’u përdorur.

Rregullatori po shqyrton qëllimin dhe do të lëshojë një vendim për çdo veprim të mëtejshëm të enjten, tha ai. /Insajderi.com