Franca me kufizime rigoroze anti-COVID

Franca me kufizime rigoroze anti-COVID

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron të mërkurën urdhëroi Francën në bllokimin e saj të tretë kombëtar dhe tha se shkollat do të mbyllen për tre javë ndërsa ai kërkonte të reduktonte prapa një valë të tretë të infeksioneve COVID-19 që kërcënon të mbingarkojë spitalet.

Me numrin e të vdekurve afër 100,000, njësitë e kujdesit intensiv në rajonet më të goditura në pikën e thyerjes dhe një përhapje më të ngadaltë sesa ishte planifikuar, Macron u detyrua të braktisë qëllimin e tij për të mbajtur vendin të hapur për të mbrojtur ekonominë.

“Ne do të humbasim kontrollin nëse nuk lëvizim tani,” tha presidenti në një fjalim televiziv drejtuar kombit, raporton Reuters.

Njoftimi i tij do të thotë se kufizimet e lëvizjes tashmë në fuqi për më shumë se një javë në Paris dhe disa rajone veriore dhe jugore, tani do të zbatohen në të gjithë vendin për të paktën një muaj, nga e Shtuna.

Duke u larguar nga zotimi i tij për të mbrojtur arsimin nga pandemia, Macron tha se shkollat do të mbyllen për tre javë pas kësaj fundjave. /Insajderi.com