COVID-19: Spitalet në Francë mbigarkohen

COVID-19: Spitalet në Francë mbigarkohen

Spitalet në Paris janë në prag të “mbingarkesës” për shkak të rritjes së numrit të pacientëve COVID-19, mjekët kanë paralajmëruar, ndërsa Evropa lufton me një valë të tretë të sëmundjes.

Mjekët e kujdesit kritik paralajmëruan në një letër në gazetën Le Journal du Dimanche se ata mund të detyrohen të zgjedhin se cilët pacientë kanë situatën më shumë për të trajtuar.

Kjo vjen ndërsa presidenti francez, Emmanuel Macron, vazhdon të mbrojë vendimin e tij për të mos bllokuar plotësisht vendin.

Në vend të kësaj u vu në fuqi një shtetrrethim kombëtar, së bashku me kufizimet e mëtejshme të shënjestruara në 19 departamente me rritjen e numrit të rasteve të koronavirusit që përfshijnë qytetet e Parisit, Lyon dhe Nisë. /Insajderi.com