Frikë për më shumë dhunë: Nacionalistët hebre do të marshojnë kah zonat myslimane

Frikë për më shumë dhunë: Nacionalistët hebre do të marshojnë kah zonat myslimane

Palestinezët janë përplasur me policinë izraelite për një natë të tretë në Jeusalem dhe ka frikë për më shumë dhunë të hënën pasi do të organizohet një marshim nacionalist hebre në qytet.

Marshi vjetor i Flamurit të Ditës së Jeruzalemit zakonisht sheh sionistët e rinj duke ecur nëpër zonat myslimane.

Ngjarja shënon kapjen e Izraelit të Jerusalemit Lindor – shtëpia e Qytetit të Vjetër dhe vendeve të tij të shenjta – në 1967.

Ajo konsiderohet nga shumë palestinezë si një provokim i qëllimshëm, raporton BBC.

Një ish zyrtar i lartë i mbrojtjes izraelite, Amos Gilad, bëri thirrje që marshimi të anulohej ose të drejtohej, duke paralajmëruar Radion e Ushtrisë: “Fucia e pluhurit po digjet dhe mund të shpërthejë në çdo kohë”.

Tensionet kanë qenë të larta në qytet për shkak të dëbimit të kërcënuar të familjeve palestineze nga pjesë të rrethit Sheik Jarrah të Jeruzalemit Lindor.

Qindra palestinezë dhe më shumë se 20 oficerë policie izraelitë janë plagosur në përleshjet gjatë tre ditëve të fundit, sipas mjekëve dhe policisë. /Insajderi.com