Fshati që u kthye në azil pleqsh

Fshati që u kthye në azil pleqsh

Shpopullimi e ka detyruar bashkinë e një qyteze në Spanjë që të marrë masa disi të pazakonta.

“Kur një i moshuar futet në azil, sikur i fshihen të gjitha kujtimet dhe sikur i mbyllet dera për te shtëpia e tij. Këtu, i moshuari ka shtëpinë e vet, dhe qyteza është përshtatur me nevojat e të moshuarve”, thotë kryetari i bashkisë në qytezën Pesceza të Spanjës.

Ai quhet osé Vicente Granados dhe është rritur aty derisa u bë 14 vjeç, kur u larguar për të studiuar teologji. Megjithatë, mungesa e thirrjes shpirtërore e bëri ta braktisë petkun e të kthehet në qytezën e tij, të cilën e ka drejtuar për tri mandate.

Qëkur u kthye, në vitin 2007, shkolla e fundit në qytezë kishte 25 vite që ishte mbyllur. Sot, më shumë se 65% e popullsisë janë mbi 60 vjeç. Tani qyteza është përshtatur për pleq.