UPLIFT WESTERN BALKANS ndez motorët e edicionit të katërt

UPLIFT WESTERN BALKANS ndez motorët e edicionit të katërt

Startup-et inovative të teknologjisë dhe ekosistemi që mbështet jetojnë në një simbiozë e cila nuk do t’i arrinte kurrë qëllimet e saj nëse do të dilnit jashtë ekuacionit përshpejtuesit dhe inkubatorët e startup-eve.

Shumë sfida janë përpara, si mungesa e një mendësie sipërmarrjeje ose modeli i suksesit, mungesa e iniciativës drejt procesit të transformimit dixhital, bashkëpunimi, investimet, arsimi dhe kërkimi.

Që nga viti 2019, përshpejtuesi i startup-eve në Ballkanin Perëndimor Uplift, i transformuar sot në një rrjet të gjerë themeluesish, mentorësh, investitorësh, ekspertësh të industrisë dhe partnerëve, i ka kushtuar kauzës së tij për të mbështetur disa nga startup-et më të spikatura të teknologjisë në rajon që kanë diplomuar 25 startup.

Çfarë është Uplift Western Balkans?

Uplift është një program i përshpejtimit të startup-eve në fazë të hershme i fokusuar në rritjen e biznesit dhe vlerën për dhjetëra startup-e inovative në Ballkanin Perëndimor.

Me tre edicione të suksesshme, rrugëtimi i Uplift filloi me mbështetjen e SOVVA dhe SlovakAid , vitin e kaluar Uplift Western Balkans u ripërcaktua në një nismë rajonale për të mbështetur rritjen dhe zhvillimin e startup-eve dhe mjedisit të biznesit në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut falë një partneriteti i ICTSlab në Tiranë, VentureUP në Kosovë dhe ICAN në Gostivar.

Edicioni i katërt i Uplift Western Balkans thërret të gjitha startup-et në fazat e hershme në kuadër të Projektit “ Qëndro ” financuar nga Qeveria Italiane , zbatuar nga UNICEF dhe mbështetjen financiare të Ministrit të Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes në Shqipëri.

Kush mund t’i bashkohet Uplift Western Balkans dhe si të aplikoni?

Startups teknologjik dhe ekipe në çdo fushë, startup-et e sapothemeluara, startup-et në fazat e hershme dhe startup-et që kanë zhvilluar një produkt ose shërbim minimal të zbatueshëm.

Aplikimet për t’u bashkuar me programin e përshpejtimit të Uplift Western Balkans mbeten të hapura deri më 31 gusht 2022 duke plotësuar këtë formular: https://www.f6s.com/uplift-western-balkans-2022/apply .

Kur aplikimet të mbyllen, të gjitha aplikacionet do të kalojnë përmes Selection Bootcamp më 8-10-12 shtator 2022 në Kosovë, Shqipëri dhe Maqedoninë e Veriut përkatësisht.

Programi i përshpejtimit katër mujor fillon më 16 shtator 2022 dhe do të finalizojë udhëtimin e tij më 21 nëntor 2022.

 

Pse duhet t’i bashkoheni Uplift Western Balkans?

Shpërblime deri në 17 mijë euro cash për startup-et më të mira, mentorim me më shumë se 50 ekspertë të industrisë shqiptare dhe ndërkombëtare , program përshpejtues 4-mujor dhe udhëtime studimore në ekosistemet evropiane të sipërmarrjes, inovacionit dhe teknologjisë në Sllovaki dhe Austri.

Një delegacion startup-sh çdo vit udhëton në Sllovaki dhe Austri duke vizituar një ekosistem evropian të inovacionit në kuadrin e programit Bridge2EU. Një program 5-ditor, Bridge2EU është një udhëtim studimor gjatë të cilit kompanitë dhe startup-et e përzgjedhura do të mësojnë dhe përfitojnë nga njohja me një ekosistem të ri kompanish dhe startup-esh në fushën e teknologjisë.

Uplift Western Balkans është bërë një hapësirë ​​ku themeluesit e rinj mund të ndërtojnë të ardhmen e kompanive të tyre, të gjejnë mbështetje nga komuniteti, të pilotojnë produktet dhe shërbimet e tyre dhe të takojnë investitorët e tyre të ardhshëm.

Me një shumëllojshmëri industrish, Uplift Western Balkans ka pritur startup-e nga fusha të ndryshme si shëndetësia, arkitektura, moda, realiteti virtual, tregtia elektronike, inteligjenca artificiale, teknologjia arsimore, fintech, asistentë virtualë, pasuri të paluajtshme dhe video lojëra.

Kush janë mbështetësit e Uplift?

Uplift Western Balkans mbështetet financiarisht nga Ministri i Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes dhe organizohet në kuadër të Projektit “ Qëndro ” financuar nga Qeveria Italiane dhe zbatuar nga UNICEF në Shqipëri.

Uplift Western Balkans është një program për të mbështetur startup-et dhe i organizuar nga ICTSlab, në bashkëpunim me VentureUP në Kosovë dhe Ican në Maqedoninë e Veriut .

Uplift gëzon gjithashtu mbështetjen e një partneriteti të gjerë si partnerë si SwissEP , EU4Innovation , Albvision , Bashkia Tirane , Universiteti i Prishtinës , Universiteti i Evropës Juglindore dhe shumë partnerë të tjerë./Insajderi.com