Gati gjysma e të rinjve deri 24 vjeç në Kosovë janë papunë

Gati gjysma e të rinjve deri 24 vjeç në Kosovë janë papunë

Rreth gjysma e të rinjve apo 49.1 për qind e tyre në Kosovë nuk punojnë.

Kjo është kumtuar në një tabelë të publikuar nga Radio Evropa e Lire, ku pasqyron papunësinë e të rinjve prej moshës 15 deri në 24 vjeç.

Pas Kosovës më se keqi qëndorn Bosnje dhe Hercegovina me 36.6 per qind papunësi të të rinjve.

Pasuar nga Mali Zi 36 për qind, Maqedonia e Veriut 35.7 për qind.

Shqipëria qëndron më së miri në rajon me 26.6 per qind, për vetëm 0.1 per qind është Serbia.

Por, dukshëm më mirë qëndron Bashkimi Evropian – vetëm 16.9 e të rinjëve deri në moshën 24 vjeçare janë papunë. /Insajderi.com