Gazetarja kineze që raportoi shpërthimin e Covid në Wuhan është dënuar me katër vite burg

Gazetarja kineze që raportoi shpërthimin e Covid në Wuhan është dënuar me katër vite burg

Një gazetare kineze që raportoi shpërthimin e Covid të Ëuhan është burgosur për katër vjet.

Zhang Zhan u shpall fajtore për “zgjedhjen e grindjeve dhe provokimin e telasheve”, një akuzë e shpeshtë kundër aktivistëve.

Ish-avokatja 37-vjeçare u ndalua në maj dhe ka qenë në grevë urie për disa muaj. Avokatët e saj thonë se ajo është me shëndet të dobët.

Zonja Zhang është njëra nga disa gazetare që kanë hasur telashe për raportimin mbi Ëuhan.

Nuk ka asnjë media të lirë në Kinë dhe autoritetet dihet se shtypin aktivistë ose sinjalizues që shihen se minojnë reagimin e kthimit ndaj shpërthimit./Insajderi.com

BBC News