Gjigantët e teknologjisë si Facebook, Amazon, Google dhe Apple përballen me Kongresin amerikan

Gjigantët e teknologjisë si Facebook, Amazon, Google dhe Apple përballen me Kongresin amerikan

E paprecedentë është një fjalë e rrezikshme në gazetari, por kjo me të vërtetë nuk ka ndodhur më parë.

Sot, katër nga emrat më të mëdhenj në teknologji dëshmuan për anëtarët e Kongresit amerikan, shkruan BBC, transmeton Insajderi.

Mark Zuckerberg (Facebook), Sundar Pichai (Google), Tim Cook (Apple) dhe Jeff Bezos (Amazon) do të intervistohen të gjithë.

Jeff Bezos – njeriu më i pasur në botë – nuk ka dëshmuar kurrë para asnjërës shtëpi. Ata kurrë nuk janë pyetur të gjithë së bashku.

Mënyra se si bëjnë këta bosë të teknologjisë, kontrollojnë këtë situatë, mund të jetë një moment përcaktues në marrëdhëniet e tyre të ardhshme me qeverinë.

Thelbësore për marrjen në pyetje do të jetë nëse këta gjigantë të teknologjisë janë thjesht shumë të mëdhenj.

Pandemia e Covid e ka vendosur këtë në fokus të mprehtë. Aty ku kompanitë e tjera kanë hasur në probleme, kompanitë e Big Tech kanë lulëzuar. Së bashku ata tani janë me vlerë 5 trilionë dollarë. /Insajderi.com