Gjykata amerikane s’pranon të hedh poshtë rezultatet në katër shtete

Gjykata amerikane s’pranon të hedh poshtë rezultatet në katër shtete

Gjykata e Lartë e SHBA ka hedhur poshtë një përpjekje të paparë për të hedhur poshtë rezultatet e zgjedhjeve në katër shtete të fushës së betejës që mbështetej nga Presidenti Donald Trump.

Procesi gjyqësor, i ngritur këtë javë nga shteti i Teksasit, kërkoi të shfuqizonte rezultatet në Georgia, Michigan, Pennsylvania dhe Wisconsin.

Presidenti i zgjedhur Joe Biden fitoi të katër shtetet, njofton BBC.

Procesi gjyqësor u mbështet nga 18 prokurorë të përgjithshëm të shtetit dhe 106 anëtarë republikanë të Kongresit.

Por në një urdhër të shkurtër duke refuzuar ofertën, Gjykata e Lartë vendosi të Premten që Texas nuk kishte pozitë ligjore për të ngritur çështjen.

Vendimi përfaqëson një pengesë për  Trump-in, i cili më parë ka sugjeruar pa prova se rezultati i zgjedhjeve presidenciale të nëntorit do të zgjidhet në Gjykatën e Lartë. /Insajderi.com