Golfi i ri do të ketë deri në 328 kuaj fuqi

Golfi i ri do të ketë deri në 328 kuaj fuqi

Sipas revistës britanike Car, Golf GTI i ri do të mundësohet nga një motor me katër cilindra 2.0 litërsh me një sistem hibrid të butë 48V që do të zhvillojë 232 kuaj fuqi.

Blerësit do të kenë zgjedhjen e një transmetimi manual me gjashtë shpejtësi ose një transmetim automatik me shtatë shpejtësi.

Për njerëzit që duan një performancë pak më të “fortë”, ekziston një GZI TCR që ka edhe një motor me katër cilindra 2.0 litra me një sistem hibrid të butë, por ky version do të ketë 286 kuaj fuqi dhe një diferencial me rrëshqitje të kufizuar.

Golf R do të jetë në krye të gamës, dhe motori i tij me kompresor me katër cilindra 2.0 litra do të ofrojë 328 kuaj fuqi dhe 400 rrotullues-çift rrotullues, do të shitet ekskluzivisht me një transmetim automatik me shtatë shpejtësi, dhe fuqia do të transmetohet në të katër rrotat.

Pritet që GTI dhe GTD dizel do të dalin në treg pas dy muajve dhe TCR dhe Golf R në shtator.