Gratë e Meksikës rrekin armët për të luftuar kundër karteleve të drogës

Gratë e Meksikës rrekin armët për të luftuar kundër karteleve të drogës
Burimi i fotografisë: Armando Solis/AP

Zona Michoacan e Meksikës është bërë kaq e paligjshme, një grup vigjilentesh femra po e marrin përsipër mbrojtjen e miqve dhe familjarëve të tyre.

Shteti, i cili është furnizuesi më i madh në botë i avokados dhe limonit, kohët e fundit është pushtuar nga karteli i dhunshëm i drogës Jalisco që vjen nga shteti fqinj dhe kështu gratë po luftojnë, sipas The Associated Press, njofton Insajderi.

Gratë mbajnë pushkë sulmi dhe ngritin post-blloqe, shpesh ndërsa janë shtatzënë ose mbajnë me vete fëmijë të vegjël, për të parandaluar vrasjet të cilat janë rritur në qiell që nga viti 2013.

U lihet grave të luftojnë pasi shumica e burrave po largohen për të punuar për kartelet (me dëshirë ose jo).

Gratë vigjilente gjithashtu krijuan një tank në kushte shtëpie, “një kamion i rëndë me armë me pllaka çeliku të ngjitur mbi të”, raporton AP, ndërsa gratë në qytete të tjera kanë gërmuar llogore nëpër rrugët që çojnë në shtetin fqinj të Jalisco, për të mbajtur sulmuesit jashtë. /Insajderi.com