Gratë Lidere që i janë përgjigjur më së miri luftës kundër koronavirust

Gratë Lidere që i janë përgjigjur më së miri luftës kundër koronavirust

Po kërkoni shembuj të udhëheqjes së vërtetë të një krize ? Nga Islanda në Tajvan dhe nga Tajvani në Gjermani e Zelandën e Re, gratë nëpër botë janë rritje për t’i treguar botës se si duhet të menaxhohet me familjet. Në Finlandë, Islandë dhe Danimarkë nga kjo pandemi është duke u zbuluar se gratë e dinë se cfare duhet të bëhet kur të nxetësia të rritet në Shtëpinë e Shtetit. Shumë kush do të thoshte se këto janë vende të vogla ose ishuj që kërkojnë përjashtime. Por Gjermania është e madhe dhe udhëheqëse po ashtu edhe Mbretëria e Bashkuar është një ishull me rezultate të ndryshme. Këta udhëheqës po na dhurojnë një mënyrë alternative tërheqëse për të fituar fuqi.

E vërteta

Angela Merkel, Kancelarja e Gjermanisë, u ngrit herët dhe me qetësi u tha bashkatdhetarëve të saj se ky ishte një problem serioz që do të infektonte deri në 70% të popullsisë. “Seriozisht serioze,” tha ajo, “merreni seriozisht.” Ajo e tha këtë dhe kështu u veprua.

Testimi filloi që nga fillimi. Gjermania u hodh drejt e sipër mbi fazat e mohimit, zemërimit dhe diagnostifikimet. Numrat e të infektuarve janë më të paktët se në vendet fqinje evropiane, dhe ka shenja që ata mund të jenë në gjendje të fillojnë të heqin kufizimet relativisht shpejt.

Vendosmëria

Ndër lëvizjet e para dhe më të shpejtat ishte Tsai Ing-ëen në Tajvan. Në janar, në shenjën e parë të një sëmundjeje të re, ajo prezantoi 124 masa për të bllokuar përhapjen, pa u dashur të përdorë bllokimet që janë bërë të zakonshme diku tjetër. Tani ajo po dërgon 10 milion maska në SHBA dhe Evropë. Ing-ëen menaxhoi atë që CNN e ka quajtur “ndër reagimet më të mira në botë”, duke e mbajtur kontrollin e epidemisë, duke raportuar ende vetëm gjashtë vdekje.

Jacinda Ardern në Zelandën e Re ishte në fillim të bllokimit në nivelin maksimal të alarmit që ajo po e vuri vendin dhe pse. Ajo imponoi izolim të njerëzve që hynin në Zelandën e Re në mënyrë të habitshme në fillim, kur kishte vetëm 6 raste në të gjithë vendin, dhe ndaloi të huajt plotësisht të hynin menjëherë pas kësaj. Qartësia dhe vendosmëria po e shpëtojnë Zelandën e Re nga stuhia. Nga mesi i prillit ata kanë pësuar vetëm katër vdekje, dhe ku vendet e tjera flasin për heqjen e kufizimeve, Ardern po u shton atyre, duke i bërë të gjithë karantinat që kthehen në Zelandën e Re në vendet e caktuara për 14 ditë.

Islanda, nën udhëheqjen e Kryeministrit Katrín Jakobsdóttir, po ofron testimin e koronavirusit falas për të gjithë qytetarët e saj, dhe do të bëhet një studim i çështjeve kryesore në përhapjen e vërtetë dhe shkallën e fatalitetit të Covid-19. Shumica e vendeve kanë testime të kufizuara te njerëzit me simptoma aktive. Islanda po kalon i tërë. Në përpjesëtim me popullsinë e tij, vendi ka ekzaminuar tashmë pesë herë më shumë njerëz sesa ka Koreja e Jugut, dhe ka krijuar një sistem të detajuar të përcjelljes që do të thotë se ata nuk duhet të mbyllen … ose të mbyllin shkollat.

Sanna Marin u bë kreu më i ri i shtetit në botë kur u zgjodh dhjetorin e kaluar në Finlandë. U desh një udhëheqës mijëravjeçar të drejtohej duke përdorur ndikues të mediave sociale si agjentë kryesorë në luftimin e krizës së koronavirusit. Duke pranuar që jo të gjithë lexojnë shtypin, ata po ftojnë influencues të çdo moshe të përhapin informacione të bazuara në fakte mbi administrimin e pandemisë.

Dashuria

Kryeministrja e Norvegjisë, Erna Solberg, kishte idenë inovative të përdorimit të televizionit për të biseduar drejtpërdrejt me fëmijët e vendit të saj. Ajo po ndërtonte konferencën për shtyp të shkurtër, 3-minutëshe që Kryeministri danez Mette Frederiksen kishte mbajtur disa ditë më parë. Solberg zhvilloi një konferencë të dedikuar për shtyp, ku asnjë të rritur nuk lejohej. Ajo iu përgjigj pyetjeve të fëmijëve nga i gjithë vendi, duke marrë kohë për të shpjeguar pse ishte mirë të ndjehesh i frikësuar. Origjinaliteti dhe dukshmëria e idesë heq frymën e një personi. Sa risi të tjera të thjeshta, humane do të lëshonin më shumë udhëheqje femërore?

Në përgjithësi, empatia dhe kujdesi për të cilin kanë komunikuar të gjitha këto udhëheqëse femra duket se vijnë nga një univers alternative sesa ai që jemi mësuar. Duket sikur krahët e tyre po dalin nga videot e tyre për t’ju mbajtur afër me një përqafim të ndjerë në zemër dhe të dashur. Kush e dinte se liderët mund të tingëllojnë kështu? Tani ne e bëjmë

Tani, krahasoni këta drejtues dhe histori me njerëzit e fortë që përdorin krizën për të përshpejtuar një trifektë të tmerrshme të autoritarizmit: fajësoni – “të tjerët”, kapjen-gjyqësorin, demonizoni-gazetarët dhe zbrazni vendin e tyre në I-ëill-never- dalin në errësirë ​​(Trump, Bolsonaro, Obrador, Modi, Duterte, Orban, Putin, Netanyahu …).

Ka pasur vite studimesh duke sugjeruar me kohë që stilet e lidershipit të grave mund të jenë të ndryshme dhe të dobishme. Përkundrazi, shumë organizata dhe kompani politike ende po punojnë për t’i detyruar gratë të sillen më shumë si burra nëse duan të udhëheqin ose të kenë sukses. Sidoqoftë, këta udhëheqës kombëtarë janë studime të rasteve të shtatë tipareve të lidershipit që burrat mund të duan të mësojnë nga gratë. /Insajderi.com