Gratë mund të ushqejnë foshnjat e tyre me gji në 50 vende të botës

Gratë mund të ushqejnë foshnjat e tyre me gji në 50 vende të botës

Gratë janë vazhdimisht të kritikuara dhe të turbëruara për ushqyerjen me gji në publik, mirëpo tashmë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës është krejtësisht ligjore.

Për vite me radhë dy vende, në Utah dhe Idaho, nuk kishin ligje në vend për të mbrojtur nënat të cilat ushqenin foshnjat e tyre me gji në publik, mirëpo tashmë me ligjin e ri të dy shtetet kanë aprovuar ligjin e ri.

Ligji kaloi në Utah me disa rezistencë – legjislacioni në fillim deklaroi se “Një grua mund të ushqehet me gji në çdo vend të akomodimit publik, në përputhje me pjesën tjetër e vendit.

Por, sipas Salt Lake Tribune, përfaqësuesi republikan Curt Ëebb mendoi se formulimi do të çonte në pavdekësi.

“Kjo duket të thotë që nuk duhet të mbulosh fare,” tha Ëebb. “Nuk jam i kënaqur me këtë, por nuk jam. Është me të vërtetë në fytyrën tuaj. ”

Me pjesën e dytë të projektligjit të hequr – tani ajo thjesht thotë se gratë janë të lejuara “të ushqehen me gji në çdo vend të akomodimit publik”, ai kaloi nëpër legjislaturën e shtetit me një votim prej 66-5.

Votimi i Idaho ishte më i butë, me një votim prej 66-0 që miratonte legjislacionin që mbron nënat me gji nga ekspozimi i pahijshëm dhe ligjet e turpshme, sipas Shtetasit Idaho. Megjithatë, ligji nuk e bën plotësisht të qartë, siç kanë bërë edhe shtetet e tjera, se gratë kanë të drejtë të japin gji në publik.

Sidoqoftë, pavarësisht formulimit, me këto dy pjesë të legjislacionit është zyrtarisht e ligjshme që të gjihet në publik në të gjitha 50 shtetet. Shtetet e Bashkuara janë tani në shpejtësi me U.K., Australi dhe vende të tjera anembanë botës që mbrojnë nënat e gjirit.