Gratë saudite tani mund t’i bashkohen ushtrisë

Gratë saudite tani mund t’i bashkohen ushtrisë

Gratë në Arabinë Saudite tani mund t’i kapin armët dhe t’i bashkohen ushtrisë si profesioni i fundit në mbretëri për femrat, transmeton Insajderi.

Gratë arabe saudite mund të punësohen si ushtare, trupore heshtare, trupore, rreshterë dhe rreshter të stafit, sipas Arab Neës me bazë Saudite.

Vendet e punës janë hapur gradualisht për gratë saudite, pjesëmarrja e rritur e të cilave në fuqinë punëtore është pjesë e planeve të Princit të Kurorës, Mohammed bin Salman, për të transformuar ekonominë më të madhe të botës arabe.

Kështu, tani është e zakonshme të shohësh gra saudite që punojnë si arkëtare në qendrat tregtare dhe marrin role që më parë ishin të kufizuara vetëm për burra.

Përveç kritereve të zakonshme të peshës dhe gjatësisë, aplikantet femra të ushtrisë duhet të kenë të paktën shkollim të mesëm.

Aplikantet e martuara me të huaj nuk do të pranohen, tha Arab Neës./Insajderi.com