Hakerët vjedhin Bitcoina me vlerë miliona dollarë

Hakerët vjedhin Bitcoina me vlerë miliona dollarë

Hakerët vodhën Bitcoin me vlerë 40 milionë dollarë nga Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptovalutave në botë.

Sipas njoftimit të kompanisë, përcjell Telegrafi, mbi 7 mijë Bitcoin u vodhën nga hakerët duke përdorur një shumëllojshmëri teknikash, duke përfshirë phishing, viruse dhe sulme të tjera.

Njoftimi thotë se paratë e përdoruesve nuk do të prekën, sepse kompania do të përdor fondin e saj të sigurt të aseteve për të mbuluar humbjen.

Çmimi i Bitcoinit ra me 4.2 për qind pas konfirmim të lajmit për vjedhjen.