Hidayeti i pakalueshëm

Hidayeti i pakalueshëm

Akil Gjakova tri herë më herët në karrierën e tij kishte dueluar me xhudistin azer Hidayet Heydarov. Tri herë ishte Heydarov ai që kishte shënuar fitore.

Me asnjë xhudist tjetër Gjakova nuk ka pasur bilanc 0:3 dhe sigurisht në asnjë luftë tjetër në karrierën e tij nuk ka hyrë me më shumë presion, por edhe dëshirë për fitore sesa në çerekfinalen e sotme të Kampionatit Evropian në Tel Aviv.

Duke e ditur peshën e luftës, Akili provoi që ta kontrollojë atë, por ishte një lëvizje mashtruese dhe puna e shkëlqyeshme me këmbë e kundërshtarit të tij, që Akilin e rrëzoi dhe i dha Heydarovit fitoren me ippon.

Cila është rruga tutje dhe opsioni i mbetur i Akilit për medlaje të bronztë, tregohet në artkullin e plotë.