Hidroksilklorina megjithatë nuk i ndihmon pacientët Covid-19

Hidroksilklorina megjithatë nuk i ndihmon pacientët Covid-19

Një studim i botuar në New England Journal of Medicine të enjten zbuloi se hidroksilklorina – e dhënë qoftë vetëm ose në kombinim me azitromicinën me antibiotikë – nuk përmirësoi kushtet e pacientëve të shtruar në spital me Covid-19 të butë deri në të moderuar.

As hidroksilkorin, as hidroksilklorina plus azitromicina nuk u duk se ndikuan në gjendjen e pacientëve në shenjën 15-ditore, tregoi studimi. Për më tepër, ritmet e pazakonta të zemrës dhe nivelet e ngritura të enzimës në mëlçi ishin më të shpeshta tek pacientët që merrnin vetëm hidroksilklorinë ose me azitromicinë, sipas studimit, raporton CNN, transmeton Insajderi.

Studimi, i udhëhequr nga studiues në Brazil, përfshiu 504 pacientë me Covid-19 të konfirmuar të cilët ose nuk kishin nevojë për oksigjen shtesë, ose po merrnin deri në 4 litra në oksigjen. Studimi u krye në 55 spitale në Brazil dhe u financua nga Koalicioni Covid-19 Brazil dhe EMS Pharma, një kompani farmaceutike në Brazil.

Presidenti Trump e ka quajtur hidroksillorinën një “ndërrues të lojës” për trajtimin e pacientëve me Covid-19, dhe tha se ai e mori atë vetë për të parandaluar infeksionin, por këto studime nuk kanë gjetur përfitime për trajtimin e pacientëve Covid-19 me ilaçin antimalarik.

Administrata e Ushqimit dhe Barnave e Sh.B.A-së revokoi autorizimin për përdorimin e këtyre barnave, menjëherë pas këtyre të gjeturave./Insajderi.com.