Hong Kongu miraton ligjin që mund të ndalojë largimin e njerëzve

Hong Kongu miraton ligjin që mund të ndalojë largimin e njerëzve
Burimi i fotografisë: Tyrone Siu/Reuters

Hong Kong ka miratuar një ligj të ri të imigracionit që përfshin fuqitë për të ndaluar njerëzit që hyjnë ose dalin nga qyteti, duke rritur frikën e “ndalimeve të daljes” të stilit kontinental kinez në qendrën e biznesit ndërkombëtar, shkruan The Guardian, transmeton Insajderi.

Legjislacioni lundroi përmes një legjislature tani pa kundërshtime, pasi Pekini ka shkatërruar mospajtimin dhe ka kërkuar ta bëjë qytetin gjysmë-autonom më shumë si kontinent autoritar pas protestave të mëdha dhe shpesh të dhunshme të demokracisë.

Aktivistët, avokatët dhe disa figura të biznesit kanë dhënë alarmin mbi parashikimet në projekt-ligj, duke përfshirë një që lejon shefin e imigracionit të qytetit të ndalojë njerëzit të hipin në aeroplanë nga dhe në qytet.

Nuk kërkohet asnjë urdhër gjykate dhe nuk ka asnjë mënyrë për të apeluar. Shoqata e avokatëve të qytetit (HKBA) tha që formulimi i projektligjit i dha “fuqi të dukshme të pakufizuar” drejtorit të imigracionit. /Insajderi.com