I lënë pas për shkak të Covid-19, një qen i vogël udhëtoi mbi 16 mijë km për t’u bashkuar me pronarët e tij

I lënë pas për shkak të Covid-19, një qen i vogël udhëtoi mbi 16 mijë km për t’u bashkuar me pronarët e tij

Të gjithë qentë e gjejnë rrugën për në shtëpi eventualisht. Ndonjëherë, si Pipsqueak qen ‘wiener’, ata duhet të fillojnë një udhëtim prej më shumë se 16 mijë kilometra për të arritur atje.

Little Pip ishte bllokuar në Karolinën e Jugut në kulmin e pandemisë pasi pronarët e saj u detyruan të braktisnin udhëtimin e tyre me vela në të gjithë botën dhe të fluturonin për në Australi.

Me mbylljen e shpejt të kufijve, Zoe dhe Guy Eilbeck, dhe djemtë e tyre Cam dhe Max, kishin më pak se 48 orë për të paketuar gjithçka nga jahti i tyre 40 metra pasi u ankoruan në Hilton Head Island.

Rregullat e ashpra të Australisë për importin e kafshëve shtëpiake nënkuptojnë që Pip i tyre besnik nuk mund të vinte me ta.

Ata lanë qenin në kujdesin e një miku të tyre, duke menduar se do të kthehen pas gjashtë javësh për ta marrë.

Pas shumë telefonatave, Zoe zbuloi se familja mund të importonte Pip nëse kalonin nëpër Zelandën e Re dhe arritën të merrnin qenin e tyre të vogël në një fluturim nga Los Angeles në Auckland duke rezervuar përmes kompanisë Australiane të transportit të kafshëve Jetpets.

Zoe vendosi të postonte një mesazh në rrjetet sociale duke kërkuar këdo që udhëtonte nga bregu lindor në perëndim.

Kjo është kur Melissa Young, e cila punon për fondacionin e shpëtimit të qenve Fondacioni Sparky, ndërhyri dhe doli vullnetar për të fluturuar nëpër Amerikë me Pip.

Pip arriti në Auckland më 23 korrik dhe hyri në karantinë brenda natës para se të fluturonte në Melburn, ku kaloi edhe 10 ditë në karantinë, siç është e detyrueshme për çdo kafshë shtëpiake që vjen në Australi nga përtej detit. /Insajderi.com

Burimi: CNN