I mbijetoi Luftës së Dytë Botërore dhe tani pandemisë: 96-vjeçari diplomon

I mbijetoi Luftës së Dytë Botërore dhe tani pandemisë: 96-vjeçari diplomon

Një burrë italian u bë i diplomuari më i vjetër i kombit pasi kaloi provimet e tij të fundit në moshën 96 vjeçare, njoftoi Reuters, transmeton Injsaderi.

Giuseppe Paterno, 96, Italy's oldest student, has breakfast in his kitchen, two days before he graduates from The University of Palermo with an undergraduate degree in history and philosophy, at his home in Palermo, Italy, July 27, 2020. REUTERS/Guglielmo Mangiapane SEARCH "ITALY'S OLDEST STUDENT" FOR THIS STORY. SEARCH "WIDER IMAGE" FOR ALL STORIES. - RC294I9K9JZI

Veterani i Luftës së Dytë Botërore Giuseppe Paterno mori diplomën e tij universitare në histori dhe filozofi nga Universiteti i Palermo-s.

The graduation certificate of Giuseppe Paterno's, 96, Italy's oldest student, who completed his undergraduate degree in history and philosophy, is pictured at the University of Palermo, in Palermo, Italy, July 29, 2020. REUTERS/Guglielmo Mangiapane SEARCH "ITALY'S OLDEST STUDENT" FOR THIS STORY. SEARCH "WIDER IMAGE" FOR ALL STORIES. - RC294I9DDBSK

“Unë jam një person normal, si shumë të tjerë”, tha Paterno në një intervistë për Reuters. “Për sa i përket moshës, unë kam kapërcyer të gjithë të tjerët, por kjo nuk është arsyeja pse e bëra këtë”.

Në vitin 2017, Paterno vendosi të regjistrohej dhe më në fund të merrte diplomën e tij. Ai e përfundoi punën e tij me një makinë shkrimi nga vitet ’80, duke përdorur botime të shtypura të librave në vend të Internetit për të përfunduar kërkimin e tij.

Lindur në një familje të varfër në Siçili para Depresionit të Madh, Paterno iu bashkua marinës dhe shërbeu në Luftën e Dytë Botërore.

Ai duhej të priste derisa pas luftës të mbaronte shkollën e mesme, duke përfunduar shkollën në moshën 31 vjeçare. Ai vazhdoi të punojë në hekurudha ndërsa u martua dhe rriti një familje.

Giuseppe Paterno, 96, Italy's oldest student, attends his graduation, which had social distancing measures in place, after completing his undergraduate degree in history and philosophy at the University of Palermo, during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Palermo, Italy, July 29, 2020. REUTERS/Guglielmo Mangiapane SEARCH "ITALY'S OLDEST STUDENT" FOR THIS STORY. SEARCH "WIDER IMAGE" FOR ALL STORIES. - RC294I9JDGYE

Pasi mbijetoi në varfërinë e fëmijërisë, luftën dhe – tani – pandeminë, ai përfundoi ceremoninë e diplomimit para familjes dhe mësuesve, si dhe para studentëve 70 vjet më të rinj se ai, raportoi Reuters. /Insajderi.com