India shënon “rekord të zi”, mbi 300 mijë raste me COVID-19 brenda ditës

India shënon “rekord të zi”, mbi 300 mijë raste me COVID-19 brenda ditës

India ka raportuar 314,835 raste të reja të Coronavirusit në 24 orët e fundit – numri më i lartë i një dite i regjistruar kudo në botë.

Vdekjet u rritën me 2,104 në të njëjtën periudhë kohore, numri më i keq i Indisë në ditë.

Ai i afron rastet totale të konfirmuara të vendit afër 16 milion, e dyta vetëm pas 31.9 milion Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

India është në afërsi të një vale të dytë të egër dhe një mungesë akute e oksigjenit po rrit më shumë frikë për sistemin e saj të mbingarkuar të kujdesit shëndetësor.

Ajo ka bërë që gjykata më e lartë e Delhit të kritikojë publikisht qeverinë qendrore për trajtimin e saj të krizës së oksigjenit në qytet.

“Kjo është qesharake. Ne duam të dimë se çfarë po bën qendra në lidhje me furnizimin me oksigjen në të gjithë Indinë,” thanë gjykatësit ndërsa lexuan vendimin në një peticion nga pronari i gjashtë spitaleve private. /Insajderi.com