Infermieri “vrasës” në Gjermani dyshohet edhe për 84 raste të tjera

Infermieri “vrasës” në Gjermani dyshohet edhe për 84 raste të tjera

Një infermier që po shërben dënimin me burgim të përjetshëm për vrasjen e dy pacientëve në veri të Gjermanisë, është tani i dyshuar në së paku 84 raste të tjera të vrasjes, tha policia.

Dyzetvjeçari, i identifikuar vetëm si Niels H, është dënuar për vrasje në tentativë më 2006 dhe për vrasje më 2015.

Viktimat e tij kanë marrë doza vdekjeprurëse në njësitet ku ai ka punuar.

Të afërmit e pacientëve që kanë vdekur në klinikat ku ai ka punuar, i kanë kërkuar policisë ta hetojë tutje.

Një komision është ngritur në vitin 2014 për të hetuar shkallën e krimeve të tij.

Medikamenti që ka përdorur ai, ka shkaktuar dështimin e zemrës ose kolapsin e sistemit të qarkullimit të gjakut te pacientët.

Gjatë gjyqit të tij në vitin 2015, ai ka pranuar aplikimin e medikamentit te rreth 90 pacientë në një klinikë të kujdesit intensiv në Delmendorst.