Infermierja dyshohet se kishte mbytur 8 bebe të porsalindura

Infermierja dyshohet se kishte mbytur 8 bebe të porsalindura

Një punëtore e kujdesit shëndetësor femër është arrestuar me dyshimin për vrasjen e tetë foshnjave dhe tentativën për vrasje të gjashtë fëmijëve të tjerë, sipas Policisë Cheshire.

Gruaja, e cila nuk është emëruar, është identifikuar pas një hetimi të njësisë neonatal në Kontenë e Spitalit të Chester, raporton TheIndependent.

Arrestimi i saj të martën në mëngjes përfaqësoi një “hap të rëndësishëm përpara” në hetimin e nisur vitin e kaluar, referuar udhëheqësit të hetimeve Paul Hughes, transmeton Gazeta Alo.

Por ai paralajmëroi se hetimi ishte ende “shumë aktiv dhe i vazhdueshëm” në këtë fazë.

Sondazhi filloi së pari në maj 2017 pas një “numri më të madh të vdekjeve dhe kolapseve të foshnjave që priten normalisht” midis qershorit 2015 dhe qershorit 2016.

Fillimisht hetimi u përqendrua në vdekjen e 15 foshnjave dhe gjashtë bllokime jo-fatale, sipas policisë.

Por fushëveprimi tani është zgjeruar për të mbuluar vdekjen e 17 foshnjave dhe 15 betejave jo-fatale midis marsit 2015 dhe korrikut 2016.

Policia nuk ka konfirmuar nëse gruaja e arrestuar ishte një mjek, infermiere ose një profesionist tjetër shëndetësor.

“Ky është një hetim shumë kompleks dhe shumë i ndjeshëm dhe, siç mund ta vlerësoni, ne duhet të sigurojmë që të bëjmë gjithçka që mundemi për të provuar në mënyrë të detajuar atë që ka çuar në këto vdekje dhe dëmtimin e foshnjave”, tha DI Hughes.

“Si rezultat i hetimeve tona të vazhdueshme që kemi sot (e martë, 3 korrik) kanë arrestuar një profesionist të kujdesit shëndetësor në lidhje me hetimin. Ajo u arrestua më parë këtë mëngjes me dyshimin për vrasje në lidhje me tetë nga foshnjat dhe vrasjen në tentativë në lidhje me gjashtë nga foshnjat dhe aktualisht është në paraburgim.”

“Përderisa ky është një hap i rëndësishëm përpara në pyetjet tona, është e rëndësishme të mbani mend se hetimi është shumë aktiv dhe i vazhdueshëm në këtë fazë. Nuk ka afate të caktuara kohore për këtë që vjen në përfundim, por mbetemi të angazhuar për të kryer një hetim tërësor sa më shpejt që të jetë e mundur “./Gazeta Alo