Ish-kryeministri i Britanisë së Madhe akuzohet për pedofili

Ish-kryeministri i Britanisë së Madhe akuzohet për pedofili

Policia thekson se nuk ka asnjë gjykim për fajësinë ose pafajësinë e ish-Kryeministrit të Britanisë së Madhe ku ai ishte akuzuar për pedofili.

Organi ekzekutiv do të kishte arsye të mjaftueshme për të pyetur Sir Edward Heath lidhur me akuzat se ai kishte përdhunuar dhe sulmuar në mënyrë të pahijshme, raportoi “The Independent”.

Policia e Wiltshire tha se shtatë kërkesa historike që u nxorrën nga viti 1956 deri në vitin 1992 do të ishin mjaft të besueshme për të justifikuar intervistimin e ish kryeministrit konservator.

Operacioni prej 1.5 milionë funtash, i koduar “Conifer”, ishte menduar vetëm për të vlerësuar nëse do të kishte prova të mjaftueshme për të vënë në pyetje deputetin e ndjerë i quajtur Bexley, i cili vdiq në vitin 2005.

Policia thotë se nuk është identifikuar ndonjë dyshim që ish-kryeministri britanik e ka sulmuar seksualisht atë kur ishte në moshën 10 vjeçare.

Disa nga akuzat për ish-kryeministrin britanik përfshijnë kur ishte në këtë pozitë për përdhunimin e pretenduar të një djali 11-vjeçar, një sulmi të pahijshëm të një djali 10-vjeçar dhe një sulmi të pahijshëm të një djali 15-vjeçar gjatë tre “takimeve seksuale të paguara” midis 1961 dhe 1992 në Londër, Kent, Sussex, Channel Islands dhe Ëiltshire.

Shefi i policisë Mike Veale tha se kishte “arsye bindëse dhe të dukshme për të hetuar” akuzat.

“Sir Edward Heath ishte një person jashtëzakonisht i shquar, me ndikim dhe me profil të lartë që ishte ndoshta një nga njerëzit më të fuqishëm në botë”, shtoi ai.

“Akuzat kundër tij ishin me seriozitet të madh dhe nga një numër i konsiderueshëm njerëzish”, u shpreh ai.

Ai shtoi se fëmijët dhe të rriturit që thonë se janë abuzuar nga ish-kryeministri britanik “meritojnë të dëgjohen dhe të merren seriozisht”, dhe duhet t’i besohet policisë.

“Kjo është ajo që unë do të vazhdoj të bëj, pa frikë apo favore”, shtoi shefi i policisë Veale.

“Unë mendoj se kjo ishte gjëja e duhur morale, etike dhe profesionale për të bërë këtë”, tha ndër të tjera ai.

James Grey tha se Sir Edward “nuk mund ta kishte bërë” atë që thuhet në kohën kur ai ishte nën mbrojtje 24 orëshe ose duke marrë medikamente tiroide që e bënin atë “seksualisht joaktivë”.

Sir Edward ishte figura politike më e profilit të lartë që lidhej me akuzat për abuzimin seksual të fëmijëve që përfshiheshin në Ëestminster.

Një grup politikanësh nga e gjithë spektri politik është akuzuar për keqpërdorimin e fëmijëve, duke përfshirë Liberal Demokratin Sir Cyril Smith, Laburistin Peer dhe ish-deputetin Lord Janner.