Itali: Mario Draghi formon qeverinë e re, zbulon kabinetin

Itali: Mario Draghi formon qeverinë e re, zbulon kabinetin

Mario Draghi, ish-kreu i Bankës Qendrore Evropiane, ka rënë dakord të shërbejë si kryeministri i ardhshëm i Italisë dhe zbuloi një kabinet që përziente teknokratë të pa shoqëruar me politikanë nga i gjithë një koalicion i gjerë, transmeton Insajderi.

Presidenti Sergio Mattarella i kërkoi Draghi të ishte Kryeministër pasi grindjet partiake rrëzuan administratën e mëparshme dhe i vunë atij detyrën për të trajtuar krizën pandemike të Coronavirusit dhe rënien ekonomike të vendit, raporton Al Jazeera.

Pas një jave konsultimesh, pothuajse të gjitha partitë kryesore nga i gjithë spektri politik kanë mbështetur Draghi, dhe të premten ai emëroi disa figura të shquara nga këto grupe të ndryshme si ministra për të forcuar mbështetjen e tyre.

Luigi Di Maio, një udhëheqës i Lëvizjes Pesë Yje, do të mbetet Ministër i Jashtëm, ndërsa Giancarlo Giorgetti, një figurë e lartë në partinë e Lidhjes, do të jetë Ministër i Industrisë. Andrea Orlando nga Partia Demokratike e qendrës së majtë do të jetë Ministër i Punës. /Insajderi.com