Japonia do të përdorë Intelegjencën Artificiale për të rritur numrin e natalitetit të ulët

Japonia do të përdorë Intelegjencën Artificiale për të rritur numrin e natalitetit të ulët

Japonia ka në plan të rrisë shkallën e natalitetit duke financuar skema martesash të inteligjencës artificiale për të ndihmuar banorët të gjejnë dashuri.

Nga viti i ardhshëm do të subvencionojë qeveritë lokale që tashmë po kryejnë ose fillojnë projekte që përdorin AI për të çiftuar njerëzit.

Vitin e kaluar numri i foshnjave të lindura në Japoni ra nën 865,000 – një rekord i ulët.

Kombi po kërkon mënyra për të kthyer një nga nivelet më të ulëta të pjellorisë në botë.

Rritja e përdorimit të teknologjisë AI është një nga përpjekjet e saj të fundit.

Vitin e ardhshëm qeveria ka në plan të alokojë autoritetet lokale 2 miliardë jena (19 milion dollarë) për të rritur normën e lindjeve, njoftoi agjencia e lajmeve AFP.

Shumë prej tyre tashmë ofrojnë shërbime për shkathtësi të drejtuara nga njerëzit dhe disa kanë futur sisteme AI me shpresën se do të kryejnë një analizë më të sofistikuar të formave të standardizuara ku njerëzit paraqesin detajet e tyre.

Disa nga sistemet ekzistuese janë të kufizuar në marrjen në konsideratë të kritereve të tilla si të ardhurat dhe mosha, duke prodhuar një rezultat vetëm nëse ekziston një përputhje e saktë./Insajderi.com

BBC News