Japonia inkurajon punëtorët të lënë punën të premteve

Japonia inkurajon punëtorët të lënë punën të premteve

Qeveria e Japonisë po kërkon që punonjësit të largohet nga zyra të premten e fundit të çdo muaji, duke shpresuar për rritje të ekonomisë së vendit.

Fushata e “premtja Premium”, e cili filloi këtë javë, po i bën thirrje punëtorëve që të largohet nga zyra në orën 15:00 një herë në muaj, dhe të shpenzojnë kohë me familjen duke darkuar jashtë ose të shkojnë në dyqane, raporton Japan Times.

Shpresohet se nisma do të inkurajojë njerëzit që të shpenzojnë më shumë para për ushqim, në dyqane dhe udhëtime. Nippon Airways, linja ajrore më e madhe në vend, kaofruar ulje të veçantë të premten në një përpjekje për të tërheq njerëzit për të marrë udhëtime. /Insajderi.com