Japonia përgatitet për fillimin e rrjetit 6G

Japonia përgatitet për fillimin e rrjetit 6G

Qeveria japoneze ka vendosur të fillojë përgatitjet për futjen e një rrjeti të gjeneratës së gjashtë (6G) të lëvizshme, me qëllimin për të filluar këtë rrjet ultra të shpejtë në vitin 2030.

Për këtë qëllim, është krijuar një këshill ekspertësh që përfshin ekspertë teknikë, përfaqësues të kompanive private dhe institucioneve përkatëse publike, detyra e të cilit është të krijojë një strategji komplekse për kalimin në formatin e ri.

Sistemi i komunikimit i gjeneratës së pestë (5G) do të përdoret gjerësisht në Japoni këtë pranverë. Në atë vend, vendi mbeti prapa SHBA dhe Koreja e Jugut, ku përdorimi i 5G tashmë ka filluar.

Agjencia e lajmeve Kyodo thotë se qeveria, në bashkëpunim me ekonominë, dëshiron të bëjë këtë prapambetje dhe të marrë drejtimin për të kaluar në një sistem edhe më të shpejtë dhe më të sigurt të gjeneratës së gjashtë.

Përdorimi i gjerë i 6G pritet veçanërisht në automjete autonome, pa shofer, transmeton KosovaPress.  /Insajderi