Japonia po ndërton satelitë nga druri për të shmangur mbeturinat në hapësirë

Japonia po ndërton satelitë nga druri për të shmangur mbeturinat në hapësirë

Një kompani japoneze dhe Universiteti i Kiotos kanë bashkuar forcat për të zhvilluar ato që ata shpresojnë të jenë satelitët e parë në botë të bërë nga druri deri në 2023.

Pylltaria Sumitomo tha se ka filluar kërkime mbi rritjen e pemëve dhe përdorimin e materialeve të drurit në hapësirë.

Partneriteti do të fillojë të eksperimentojë me lloje të ndryshme druri në mjedise ekstreme në Tokë.

Plehrat hapësinore po bëhen një problem në rritje ndërsa më shumë satelitë lëshohen në atmosferë.

Satelitët prej druri do të digjeshin pa lëshuar substanca të dëmshme në atmosferë ose pa reshur mbeturina në tokë kur ato zhyten përsëri në Tokë./Insajderi.com

BBC News