Jay Z emërohet udhëheqës I kompanisë së re të kanabisit

Jay Z emërohet udhëheqës I kompanisë së re të kanabisit

Reperi dhe sipërmarrësi amerikan Jay-Z është emëruar “zyrtari kryesor vizionar” i një kompanie të re të madhe të kanabisit.

Kanabisi është i ligjshëm në disa shtete të SHBA, përfshirë Kaliforninë, ku tani është biznes i madh.

Jay-Z do të drejtojë strategjinë e markës së TPCO dhe do të rekrutojë “artistë dhe argëtues kryesorë” të tjerë për të promovuar biznesin.

Ai gjithashtu do të drejtojë investimet e saj në firmat e kanabisit në pronësi të zezë dhe të pakicave dhe iniciativat e saj për të “ndrequr gabimet” e bëra kur droga ishte e paligjshme.

Kompania tha që kjo do të përfshinte “punën drejt ndryshimit domethënës në sistemin e drejtësisë penale” dhe ndihmën e njerëzve të dënuar për vepra të lidhura me kanabis me trajnim dhe vendosje pune./Insajderi.com

BBC News