Johnson përballet me presione nga biznesi mbi marrëveshjen e tregtisë pas BREXIT-it

Johnson përballet me presione nga biznesi mbi marrëveshjen e tregtisë pas BREXIT-it

Pasi ishte injoruar për katër vite pas BREXIT-it, biznesi në Britani të Madhe po shpreson për një ndryshim të pasurisë në vitin 2020.

Aktualisht kryeministri britanik Boris Johnson po përgatitet të fillojë bisedimet tregtare me Bashkimin Evropian, në anën tjetër kompanitë janë duke u përgatitur të lobojnë për një marrëveshje përfundimtare që kufizon çdo ndërprerje ekonomike, veçanërisht me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, përcjell Telegrafi.

“Ministrat duhet të punojnë me ne me ritmin për të marrë detajet e duhura. Fokusi duhet të jetë në marrjen e përgjigjeve konkrete për pyetjet në botën reale me të cilat përballen biznesi dhe ekonomia”, tha drejtori i përgjithshëm i Dhomave të Tregtisë Britanike, Adam Marshall.

Kompanitë e Britanisë së Madhe kanë pasur një kohë të tmerrshme që nga referendumi i vitit 2016, duke harxhuar burime për grumbullimin e stoqeve dhe planifikimin e emergjencave në pritje të afateve që kanë ardhur dhe kanë shkuar.

Fitorja e madhe e zgjedhjeve të Johnsonit mund të ketë përfunduar pasigurinë e menjëhershme politike, por ka ende dyshime të rëndësishme për marrëdhëniet e ardhshme me BE dhe çfarë do të thotë për bizneset.