Jonathan Pollard, spiuni i Izraelit mirëpritet nga Netanyahu pas ikjes për në Tel Aviv

Jonathan Pollard, spiuni i Izraelit mirëpritet nga Netanyahu pas ikjes për në Tel Aviv

Jonathan Pollard, ish analisti i Marinës Amerikane që kaloi 30 vjet në burg për spiunim për Izraelin, ka fluturuar në Tel Aviv një muaj pasi mbaroi ndalimi i udhëtimit.

Pollard, 66 vjeç dhe gruaja e tij Esteri u pritën në aeroport nga Kryeministri Benjamin Netanyahu, i cili recitoi një bekim hebre me ta.

“Ju jeni në shtëpi,” tha z. Netanyahu, përpara se të dorëzonte një kartë identiteti izraelite.

Pollard u arrestua në vitin 1985 dhe iu dha një dënim i përjetshëm pasi u deklarua fajtor për shitjen e sekreteve amerikane Izraelit./Insajderi.com

BBC News