Kalifornia hyn në karantinë pasi SHBA arrin 12 milion raste

Kalifornia hyn në karantinë pasi SHBA arrin 12 milion raste

Kalifornia do të fillojë një karantinë natën e të shtunën, në një përpjekje për të frenuar një rritje në rastet e koronavirusit.

Shifrat e fundit të shtetit perëndimor janë tani më të këqija se kulmi i mëparshëm në gusht, raporton Los Angeles Times.

Në të gjithë SHBA, numri i përditshëm i të vdekurve i lidhur me Covid-19 ka kaluar 2,000 për herë të parë që nga maji.

Vendi ka tani më shumë se 12 milion infeksione të konfirmuara, me më shumë se 255,000 vdekje, sipas të dhënave të përpiluara nga Universiteti Johns Hopkins.

Ky është deri tani numri më i lartë i të vdekurve në botë.

Rreth 187,000 infeksione të reja u regjistruan në të gjithë vendin në shifrat e fundit, lëshuar të premten për një ditë më parë, e cila është një e lartë e të gjitha kohërave.

Disa shtete kanë vendosur mandate dhe kufizime të reja për maska ​​në përpjekje për të luftuar rritjen, dhe në Teksas Garda Kombëtare po vendoset në qytetin e El Paso për të ndihmuar në operacionet e morgut atje./Insajderi.com

BBC News