Kalifornia po përballet më masa të reja strikte ndaj Covid përderisa rastet rriten

Kalifornia po përballet më masa të reja strikte ndaj Covid përderisa rastet rriten

Pjesë të mëdha të shtetit amerikan të Kalifornisë po përballen me një bllokim të rreptë të ri, ndërsa rastet e Covid-19 rriten në të gjithë shtetin dhe vendin.

Më shumë se gjysma e 40 milion njerëzve të shtetit do t’i nënshtrohen një urdhri qëndrimi në shtëpi, siç u njoftua nga Guvernatori Gavin Neësom të Enjten.

Shumë biznese do të mbyllen dhe njerëzit do të ndalohen të takojnë këdo jashtë familjes së tyre.

Urdhri u shkaktua nga kapaciteti i kujdesit intensiv në spitalet që tkurren.

Pjesa jugore e shtetit dhe lugina e tij qendrore do të vijnë nën kufizimet e reja në 23:59 me kohën lokale të dielën.

San Francisco ka bllokimin e vet lokal, duke filluar disa orë më herët të dielën.

Bllokimi i Kalifornisë në ,ars, në të cilin u mbyllën të gjitha bizneset jo thelbësore, u pa si një model i hershëm për SH.B.A. në fillimet e pandemisë./Insajderi.com

BBC News