Kangurët mund të komunikojnë me njerëzit – thotë studimi

Kangurët mund të komunikojnë me njerëzit – thotë studimi

Një studim i ri ka pohuar se kangurët mund të mësojnë të komunikojnë me njerëzit, ngjashëm sikurse bëjnë qentë e shtëpisë, njofton BBC, transmeton Insajderi.

Kangurët mund të përdorin shikimin e tyre për të treguar dhe për të kërkuar ndihmë, thanë studiuesit në një studim të botuar të mërkurën.

Studimi përfshiu 11 kangurë që jetonin të jetonin të kapur, por nuk ishin të zbutur. Dhjetë nga 11 ata vështronin me vëmendje studiuesit kur nuk ishin në gjendje të hapnin një kuti me ushqim, sipas raportit.

Nëntë në mënyrë alternative shikonin njeriun dhe enën, si një mënyrë për të treguar ose bërë gjest drejt objektit.

Përfundimet sfidojnë nocionin se vetëm kafshët shtëpiake si qentë, kuajt ose dhitë komunikojnë me njerëzit dhe sugjeron që shumë më tepër kafshë mund të kuptojnë se si t’u transmetojnë njerëzve kuptime, pohon studimi. /Insajderi.com