Katër ditë deri tek zgjedhjet në Amerikë

Katër ditë deri tek zgjedhjet në Amerikë

Në një shpërthim të fundit të fushatës, Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump dhe kandidati demokrat, Joe Biden, kanë kryqëzuar shtetet Midwestern që mund të mbajnë çelësat e Shtëpisë së Bardhë.

Biden shkoi në ofensivë në Iowa, një shtet që votoi për Z. Trump me 10 pikë në 2016.

Trump bëri një lojë për Minesotën, e cila votoi ngushtë për Hillary Clinton katër vjet më parë.

Kandidati demokrat, Joe Biden mban një epërsi të fortë kombëtare përpara zgjedhjeve të përgjithshme të së martës.

Por avantazhi i tij ndaj Trump-it është më i ngushtë në disa shtete të SHBA që mund të votojnë për secilin kandidat dhe përfundimisht të vendosin rezultatin brenda katër ditësh.

Më shumë se 85 milion njerëz kanë votuar herët, 55 milion prej tyre me postë, duke vendosur Shtetet e Bashkuara në rrugën e tyre për pjesëmarrjen më të madhe të votuesve në mbi një shekull.