Kërmijt deri në 15 centimetra ‘pushtojnë’ Moskën

Kërmijt deri në 15 centimetra ‘pushtojnë’ Moskën

Kërmij gjigantë të gjatë deri në 15 centimetra kanë ‘pushtuar’ Moskën.

Lloji Arion vulgaris, i quajtur gjithashtu si kërmijtë spanjollë, është i njohur për shkaktim të dëmeve të mëdha në bimë dhe gjithashtu transmeton bakteret që janë të rrezikshëm për kafshët shtëpiake.

Kërmijtë spanjollë janë ndër 100 dëmtuesit më të mëdhenj në Evropë, sipas DAISIE.

Ky kërmilli është një hermafrodit, që do të thotë se mbart si qeliza seksi mashkull ashtu edhe femër.

Një kërmilli mund të bëjë 400 vezë gjatë një procesi çiftëzimi.

Jo vetëm që shkatërron bimët, por kjo specie transmeton parazitët që janë të dëmshëm për kafshët shtëpiake.