Nga gënjeshtra në gënjshtër, ndërgjegja detyrohet që të heshtë, si e demonstron një eksperiment i University College në Londër, Britaninë e Madhe, që ka vërejtur fen" />

Kështu truri e “shtyp” ndërgjegjen dhe mësohet të gënjejë

Kështu truri e “shtyp” ndërgjegjen dhe mësohet të gënjejë

Nga gënjeshtra në gënjshtër, ndërgjegja detyrohet që të heshtë, si e demonstron një eksperiment i University College në Londër, Britaninë e Madhe, që ka vërejtur fenomenin në trurin e vullnetarëve përmes rezonancës manjetike: kur thoshin një gënjeshtër dobiprurëse për ta, amigdala, zona e trurit që është përgjegjëse për emocionet, ishte shumë aktive, për t’i qortuar, por më pas, ndërkohë që vazhdonin të gënjenin, aktiviteti i saj sa vinte e shuhej. /bota.alb